ارتباط قد انسان با خطر ابتلا به سرطان

ارتباط قد انسان با خطر ابتلا به سرطان
29 دی 1397 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

نتایج یک بررسی جدید بر روی میلیون ها نفر نشان داد که افراد بلندقد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. به گزارش بی بی سی، محققان این مطالعه اعلام کردند که اگرچه تأثیر این عامل در افزایش خطر ابتلا به سرطان در مقایسه با عواملی نظیر سیگار کشیدن بسیار کمتر است، اما موضوع جذاب و قابل تأملی است. این گزارش بر روی بیش از یک میلیون زن و بر روی 23 نوع سرطان در کشورهای بریتانیا، آمریکا، اتریش، نروژ و سوئد انجام شده است.
بر اساس یافته های این مطالعه، میزان خطر سرطان به قد دقیق افراد بستگی دارد. به عنوان مثال اگر خطر سرطان در زنانی با قدکوتاه 50 مورد در هر 500 نفر باشد، این خطر در زنان قدبلند با میانگین قد 178 سانتی متر، می تواند به 60 مورد در هر 500 نفر برسد. حتی در زنانی که بسیار قدبلند هستند، با میانگین قد 188 سانتی متر، این میزان می تواند به 67 مورد در هر 500 نفر نیز برسد. بر اساس این یافته ها، به ازای هر 10 سانتی متر افزایش قد در مردان بالای 170 سانتی متر و زنان بالای 160 سانتی متر، خطر ابتلا به سرطان حدود 10 درصد افزایش می یابد.

چرا قدبلندها بیشتر سرطان می گیرند؟

علت دقیق این پدیده مشخص نیست و هنوز روشن نیست چه عاملی زمینه ساز این ارتباط است. نظریه غالب می گوید که افراد قدبلند به دلیل داشتن تعداد سلول بیشتر، با احتمال بیشتری به سرطان دچار می شوند. بعلاوه، عواملی نظیر میزان ترشح هورمون ها، وضعیت سلامت، رفاه یا محرومیت و مواردی دیگر نیز می توانند بر طول قد و میزان خطر سرطان تأثیر داشته باشند. بااین وجود، اثر عواملی چون سیگار کشیدن همچنان بسیار بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال کسانی که فقط 3 نخ سیگار در روز می کشند، بیش از 6 برابر افراد غیر سیگاری در معرض سرطان ریه قرار دارند؛ یعنی خطر ۵۰ به ۵۰۰ به میزان ۳۰۰ به ۵۰۰ می رسد.
از ۱۸ نوع سرطان آنالیز شده در هر دوی مردان و زنان، ۴ سرطان لوزالمعده، مری، معده و دهان-حلق، ارتباطی با افزایش قد نداشتند. در سرطان های اختصاصی مربوط به جنسیت، فقط سرطان دهانه رحم با قد ارتباطی نداشت. کارشناسان معتقدند قد فقط یکی از عوامل بسیاری است که بر خطر سرطان در اشخاص تأثیر می گذارد و یقیناً عامل خیلی مهمی نیست. به علاوه قد را برخلاف عوامل خطرساز مربوط به شیوه زندگی مانند وزن نمی توان تغییر داد؛ بنابراین، بهتر است به سراغ عوامل خطرسازی برویم که بتوان با تغییرات سبک زندگی، از بروز سرطان پیشگیری کرد.