از ویروس کرونا چه می‌دانید؟

از ویروس کرونا چه می‌دانید؟
16 بهمن 1398 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

ویروس کرونا تا چه حد خطرناک است؟

این روزها اخبار مربوط به ویروس کرونا ( Coronaviruses) بسیار داغ شده است؛ همان ویروسی که این روزها در سطح جهان به ویژه کشور چین گسترش یافته است. به گزارش CNN ویروس کرونا تا این لحظه بیش از 20،000 نفر را مبتلا کرده و از زمان گزارش اولین مورد در ماه دسامبر 2019 در چین، حداقل 427 کشته در پی داشته است. ابتلا به این بیماری در بیش از 25 کشور دیگر نیز تائید شده است؛ اما تنها دو مورد مرگ در خارج از سرزمین چین گزارش شده است. منشأ این ویروس از چین و از طریق مصرف خفاش اعلام شد و همه مبتلایان یا ساکن منطقه ووهان چین هستند و یا به نوعی با این افراد در تماس بوده اند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، کروناویروس عضوی از یک گروه بسیار بزرگ از ویروس هایی است که ماده ژنتیکی آن ها توسط یک پوشش پروتئینی احاطه شده است. هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که  در مورد کروناویروس نمی دانیم و دانشمندان در سراسر جهان برای جمع آوری داده ها و پیدا کردن یک روش درمانی کارآمد در حال رقابت هستند. آنچه در حال حاضر می توانیم درباره این ویروس به شما بگوییم به شرح زیر است:

آیا درمانی برای کرونا وجود دارد؟

خیر؛ اما پیشرفت هایی حاصل شده است. پزشکان تایلندی می گویند با ترکیبی از داروهای ضد ویروسی، دو بیمار را با موفقیت درمان کرده اند. محققان بین المللی در حال تولید یک واکسن و متوقف کردن انتشار ویروس هستند که تاکنون نتایج امیدوارکننده ای نیز در پی داشته است؛ اما همچنان در دست بررسی می باشد.

علائم کرونا چیست؟

علائم کروناویروس می تواند مانند علائم آنفلوانزا باشد یعنی تب، سرفه و مشکل در تنفس. اگر این علائم را دارید و اخیراً در کشور چین بوده اید یا با کسی که با افراد مبتلا در تماس بوده برخورد داشته اید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. تشخیص ویروس کرونا از سایر عفونت های تنفسی دیگر کار سختی است . از نظر علائم بالینی، مبتلایان به کرونا عفونت حاد تنفسی دارند، اما شرط اصلی این بیماری تب بالای ۳۸ درجه است. علاوه بر آن گلودرد، سرفه، آبریزش بینی در مراحل اولیه و بدن درد، سر درد و مشکلات تنفسی و در موارد حاد استفراغ خون از سایر علائم مبتلایان به کرونا است. با اشاره به علائم ذکر شده متوجه می شویم که این علائم با سایر عفونت های تنفسی تفاوت چندانی ندارد و همین موضوع باعث سختی تشخیص این بیماری از سایر عفونت های تنفسی می شود.
اما اینکه فرد در ۱۴ روز گذشته در چه محلی از نظر مکانی و در کنار چه افرادی از نظر آلودگی در تماس بوده است، برای تشخیص بیماری امری واجب است. در صورتی که فردی در بررسی های همه گیری شناسی نیز علائم ابتلا به بیماری را داشت، بررسی های آزمایشگاهی را آغاز می کنیم تا بتوانیم با قطعیت در مورد ابتلا به این بیماری صحبت کنیم.

ویروس کرونا چگونه گسترش می یابد؟

تصور می شود که این ویروس از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه فرد مبتلا به کرونا، از یک فردبه فرد دیگر منتقل می شود. همچنین احتمال وجود ویروس در مدفوع فرد آلوده به ویروس نیز وجود دارد. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر وجود ویروس در هوا وجود ندارد؛ به عنوان مثال، ویروس کرونا ( Coronaviruses) در هوای یک اتاق بزرگ در حرکت نیست.

چه افرادی در معرض خطر عفونت با ویروس کرونا هستند؟

افراد در هر سنی می توانند به این ویروس آلوده شوند، اما افراد مسن و افراد بیمار و دارای شرایط پزشکی خاص، بیشتر در معرض خطر هستند. روز سه شنبه، کمیسیون بهداشت ملی چین اعلام کرد که از 425 مورد مرگ ومیر تائید شده در اثر کرونا ویروس در سرزمین چین، 80٪ بالای 60 سال و 75٪ مبتلا به یک بیماری زمینه ای بوده اند. بر اساس گزارش های منتشرشده، تا به حال هیچ کودکی به ویروس کرونای جدید مبتلا نشده است. قربانیان این بیماری بالای ۴۰ سال سن داشته اند و بیشتر آن ها پیش از این با بیماری های عفونی، قلبی - عروقی و سرطان درگیر بوده اند. سابقه داشتن این بیماری ها به طور واضح روشن می کند که این افراد سیستم ایمنی ضعیفی داشته اند و نتوانسته اند در مقابل این ویروس دوام بیاورند.

چگونه می توانیم در برابر کرونا از خودمان محافظت کنیم؟

کافی است همان اقدامات احتیاطی را که در فصول شیوع آنفولانزا انجام می دهید، انجام بدهید: دائماً دستان خود را با آب و صابون بشویید، هنگام عطسه یا سرفه، جلوی بینی و دهان خود را بپوشانید. از تماس نزدیک با افراد، روبوسی و حضور در اجتماعات بزرگ خودداری کنید و با ماسک فیلتردار صورت خود را بپوشانید( البته تاثیر ماسک بر خلاف اذهان عمومی بسیار تاثیر کمی دارد). استفاده از دستگاه بخور سرد در محیط های اداری و منازل و اماکن عمومی، پرهیز از قرار گرفتن زیاد در هوای سرد و خشک از راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

آیا مسافرت به چین در این شرایط امن است؟

بسیاری از خطوط هوایی، پروازها را به حالت تعلیق درآورده اند و هزاران شهروند غیر چینی از شهر ووهان چین به کشورهای خود بازگشته اند. بسیاری از کشورها ازجمله ایالات متحده توصیه کرده اند که از سفر به چین خودداری شود و برخی کشورها ازجمله انگلیس به شهروندان خود توصیه کرده اند که چین را ترک کنند و ایران نیز بسیاری از دانشجویان و افراد ساکن این شهر را باز گردانده است . تاکنون با توجه به اطلاعاتی که وزارت امور خارجه در اختیار قرار داده است، هیچ فرد ایرانی در کشور چین به کرونا ویروس مبتلا نشده است اما از آنجایی که ممکن است افراد سالمی که به کشور بازمی گردند، در دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشند، این افراد در یک محل مناسب به مدت دو هفته قرنطینه می شوند.

داروخانه تهران