قرص ضد پیری را بیشتر بشناسید!
16 تیر 1397
10 دقیقه
برای مقابله با پیری چه کنیم؟
در مطالعه ای که توسط دکتر دنهام هارمان بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شد، دانه سویا که تحت عنوان قرص ضد پیری نیز شناخته می شود، با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و آسیب حاصل از آن ها را برطرف می نماید. به علاوه حیواناتی که از دانه سویا استفاده می کردند، 13% بیشتر از سایر حیوانات عمر کردند.
اثر دانه سویا بر طول عمر، تنها به حیوانات آزمایشگاهی محدود نمی شود. واقعیت این است که ژاپنی ها که بیشترین میزان دانه سویا را در روز مصرف می کنند، نسبت به سایر مردم جهان، عمر طولانی تری دارند. ژاپنی ها در روز حدود 30 گرم دانه سویا مصرف می کنند که تقریباً 30 برابر بیشتر از آمریکایی هاست و به همین دلیل در آن ها میزان بروز بیماری های قلبی ، سرطان ، دیابت و پوکی استخوان نیز کمتر است.
 
دانه سویا چگونه باعث افزایش طول عمر می شود؟
دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا دریافتند که دانه سویا حاوی یک آنزیم مهارکننده پروتئاز است که در برابر سرطان های مختلف آن چنان مقاوم است که عامل جهانی مبارزه با سرطان نام گرفته است. احتمالاً ماده کلیدی دیگری که دانه سویا را این چنین قدرتمند می سازد، ماده ای به نام جنیستین است. جنیستین نوعی آنتی اکسیدان حیاتی است که دارای اثرات ضد پیری است. برخی از اثرات بالقوه این ماده بر پیری سلولها عبارتند از:
- کاهش فعالیت سلول های سرطانی از جمله سرطان های سینه، روده بزرگ، ریه، پروستات، پوست و خون (لوسمی).
- کاهش تولید پلاک ها در دیواره های شریان ها و کاهش خطر حمله قلبی، سکته و گرفتگی عروق.
مطالعات مختلف نشان داده است که استفاده از جنیستین موجب کاهش سرطان سینه در حیوانات به میزان 65-40 درصد می شود. زنان ژاپنی که به طور منظم از دانه سویا استفاده می کنند یک چهارم زنان آمریکایی دچار سرطان سینه می شوند. همانند سرطان سینه، دانه سویا موجب جلوگیری از سرطان پروستات نیز می شود.
 
دیگر خواص دانه سویا چیست؟
علاوه بر موارد ذکرشده در بالا، سایر اثرات جالب این دانه کوچک در انسان ها شامل افزایش سطح کلسترول خوب خون ( HDL ) ، کاهش تری گلیسیریدها و حفظ ثبات قند خون می باشد؛ بنابراین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی-عروقی می شود. همچنین توده استخوانی را افزایش داده و به حفظ و بازجذب بیشتر کلسیم کمک می کند.