موفقیت کیترودا در درمان سرطان مری

موفقیت کیترودا در درمان سرطان مری
13 بهمن 1397 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

درمان سرطان مری با داروی شیمی درمانی کیترودا


داروی کیترودا شرکت MSD در فاز۳ یک مطالعه بالینی موفق شد خطر مرگ در گروهی از بیماران مبتلا به سرطان مری را تا ۳۱% کاهش دهد.
شرکت MSD امیدوار است با کسب تائیدیه ای جدید، سرطان مری را هم به سایر اندیکاسیون های فعلی کیترودا اضافه کند، آن هم به عنوان خط اول درمان این نوع سرطان.
به گزارش فیرس فارما، سرطان مری هفتمین سرطان شایع در جهان است. برآورد می شود در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ حدود ۵۷۲ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان مری تشخیص داده شده است.


سرطان مری چیست؟

سرطان مری عبارت است از تغییر در سلول های دیواره مری و رشد سلول های غیر طبیعی در مری.


انواع سرطان مری

دو نوع سرطان مری وجود دارد که عبارتند از سرطان سلولی سنگ فرشی (سرطانی که در سلول های سنگ فرشی مری ایجاد می شود) و آدنوکارسینوم (سرطانی که در سلول ها شروع شده و باعث ترشح ماده های مخاطی و سایر مایع های احتمالی می شود) می باشد. سرطان نوع آدنوکارسینوم رایج ترین سرطان مری در بین افراد مبتلا است.


عوامل ایجاد سرطان مری چیست؟

موقعیت خاص جغرافیایی، استعمال سیگار، مصرف تریاک، مصرف الکل، نوشیدنی های داغ با افزایش احتمال سرطان دستگاه گوارش و به ویژه مری در ارتباط است. حتی برخی مواد غذایی و کمبودهای تغذیه ای در ظهور سرطان مری نقش دارند.
ریفلاکس معده به مدت طولانی عامل تقریباً نیمی از سرطان های مری می باشد. سایر عوامل خطرزا برای این سرطان عبارتند از:
- سابقه طولانی در سیگار کشیدن
- نوشیدن مقدار زیاد مشروبات الکلی به ویژه توسط افراد سیگاری.
سن: اغلب موارد سرطان مری در افرادی که سن بالاتر از ۵۵ سال دارند، مشاهده می شود.
جنسیت: مردان سه برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلاء به سرطان مری هستند.
بیماری آشالازی (Ashalasia) که در اثر آن، دریچه اسفنکتر یا ماهیچه ای که در انتهای مری و در محل اتصال به معده قرار دارد، نمی تواند به طور عادی باز شود و غذا را به معده منتقل کند.
بیماری تیلوز که یک اختلال ارثی نادر است و در اثر آن، سلول های پوست بیش از حد رشد می کنند و پوست اضافه درکف دست ها و پاها تشکیل می شود. احتمال بروز سرطان مری در افراد مبتلا به این بیماری، تقریباً ۱۰۰% است.
بلعیدن آب قلیا (آب صابون) یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که در خشکشویی مورد استفاده قرار می گیرد.
رژیم غذایی و چاقی : خطر ابتلاء به سرطان مری در افرادی که اضافه وزن دارند و یا زیاد می خورند و رژیم غذایی سالمی ندارند، بیشتر است.


راههای تشخیص سرطان مری

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص سرطان مری شامل موارد زیر هستند:
آندوسکوپی و نمونه برداری

درمان سرطان مری

درمان سرطان مری اغلب توسط جراحی و رادیوتراپی صورت می پذیرد .  شیمی درمانی نیز جزو مراحل درمان قرار می گیرد . انتخاب نحوه درمان وابسته است به اندازه سرطان ، محل آن در مری و میزان انتشار آن به قسمت های مجاور . گاهی مواقع درمان های غیر جراحی نیز مورد استفاده قرار می گیرند . این روش ها عبارتند از روش برای گشاد کردن قطر داخلی مری به صورتی که امکان بلع راحت تر برای بیمار فراهم شود . رادیو تراپی نیز ممکن است برای کوچکتر نمودن اندازه سرطان مری  مورد استفاده قرار گیرد .