نان عامل سرطان در ایران
20 آبان 1396
10 دقیقه
نان عامل سرطان در ایران
عوامل متعددی در بروز سرطان نقش دارند. برخی از این عوامل عبارتند از استعداد ژنتیکی ، تغذیه نامناسب ، مصرف دخانیات و نداشتن تحرک و فعالیت بدنی کافی؛ اما مسئله بسیار مهمی که در ایران مطرح می باشد در رابطه با نان مصرفی مردم است. در واقع در ایران، نان می تواند یکی از عوامل بروز سرطان باشد.
نانی که توسط ما به جمع آوری کنندگان آن (به اصطلاح نان خشکی یا نمکی) داده می شود در انبارهایی نگهداری می شوند. این نان دارای رطوبت می باشد و در صورت قرار گرفتن در محیط گرم کپک هایی روی آن رشد می کنند.
کپکی که روی نان رشد می کند سمی به نام آفلاتوکسین تولید می کند. این سم مثل ویروس ها و سایر میکروب ها نیست که بر اثر گرما از بین برود.نکته ای که درباره سم آفلاتوکسین وجود دارد این است که در محیط آزمایشگاه اگر این سم را به موشی تزریق کنند، سرطانی شدن موش ۱۰۰ درصد است.
حال اگر این از این نان برای تغذیه گاوها استفاده شود، وارد بدن آن ها می شود. سپس با استفاده از گوشت گاو  این سم وارد بدن ما خواهد شد. حتی استفاده از میوه ها و سبزیجاتی که با کودهای این حیوانات رشد کرده اند نیز می توانند منشأ آفلاتوکسین باشد.
بنابراین همین نان است که باعث شده میزان بروز سرطان در ایران افزایش پیدا کند. پس بهتر است با دور ریختن اضافات نان و عدم صرفه جویی بی مورد، خطر بروز سرطان را در خود و سایر هموطنانمان کاهش دهیم.