اطلاعیه وزارت بهداشت در مورد قارچ سمی
1 خرداد 1397
10 دقیقه
آمار مسمومیت با قارچ سمی و توصیه های وزارت بهداشت
براساس آخرین آمارهای اعلام شده از سوی اورژانس کشور تا 2 خرداد ماه بیش از 850 نفر براثر مصرف قارچ مسموم شده اند که از این تعداد 11  نفر جان خود را از دست داده اند.
مجتبی خالدی در گفت وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: آخرین آمارهای اورژانس کشور نشان می دهد که 850 نفر بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده اند که از این تعداد 149 نفر بستری ، 11 نفر فوت و بقیه ترخیص شده اند  .همچنین براساس تفکیک استان ها در کرمانشاه  از 293 نفر مسموم ناشی از مصرف قارچ 67 نفر بستری، 219 نفر ترخیص و 7 نفر فوت شده اند.
وی ادامه داد: در زنجان 55 نفر مسموم شدند که از این تعداد 46 نفر بستری و 9 نفر ترخیص شده اند و در آذربایجان غربی    72 نفر مسموم شدند که از این تعداد  32 نفر بستری ، 40 نفر ترخیص ویک نفر در شرایط ویژه قرار دارد. همچنین کردستان نیز 101 نفر مسموم شدند که از این تعداد11 نفر بستری ، 89 نفر ترخیص و یک نفر نیز فوتی داشته است.
به گفته وی، در لرستان هم 154 نفر مسموم شدند که از این تعداد 22 نفر بستری ، 131 نفر ترخیص و یک نفر  نیز فوت شده است و در یاسوج نیز 6 نفر مسموم شدند که از این تعداد 2 نفر بستری و 4 نفر ترخیص شده اند.
سخنگوی اورژانس کشور اضافه کرد: درایلام نیز 33 نفر  مسموم شدند که از این تعداد 6 نفر بستری و 28 نفر ترخیص شده اند.درشهر کرد نیز  سه نفر مسموم شدند که هر سه نفر مرخص شده اند. در قزوین هم سه نفر مسموم و هر سه تن نیز بستری هستند.
توصیه های وزارت بهداشت درباره قارچ های خوراکی
براساس گزارش روابط عمومی اورژانس کشور دکتر میرحسین کولیوند _رییس پدافند غیر عامل وزارت بهداشت نیز در  خصوص مسمومیت وسیع هموطنان با قارچ خوراکی اظهار کرد:با توجه به فصل بهار و بارندگی های اخیر و رشد انواع قارچ ها در طبیعت و بروز مسمومیت تعدادی از هموطنان در استان های مختلف در اثر مصرف قارچ های سمی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت توصیه می کنند که هشدارها جدی گرفته شوند.وی ادامه داد:اگر سلامتی خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچ های وحشی و ناآشنا خودداری کنید بلکه به آنها هم دست هم نزنید زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست در برخی از گونه های قارچ ها وجود دارد. همچنین تشخیص سمی و یا خوراکی بودن قارچ ها کار ساده ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایش امکان پذیر است . بنابر این به هیچ عنوان نباید آنها را در زیر زبان امتحان کرد.
کولیوند افزود:تنها از قارچ هایی که در فروشگاه های معتبر و بسته بندی های بهداشتی عرضه می شود استفاده کنید و در صورت مصرف قارچ خودرو و قارچ هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده اید اگر شاهد علائم مسومیت ماننددرد شکم، تهوع، استفراغ، سرگیجه شدید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.همچنین در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان وتماس آنها با قارچ وگیاهان باشید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهداشت فردی را رعایت نموده و در صورت لمس قارچ دست ها را با آب و صابون بشویید و در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف کرده و سریعا به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنید.