خواب کافی، از پیری زودرس جلوگیری می کند
15 مهر 1397
10 دقیقه
اهمیت خواب در مقابله با پیری زودرس
دکتر ون کاتر از دانشگاه شیکاگو در مطالعات خود به این نتیجه رسید که مردان جوان سالمی که طی یک هفته و روزانه کمتر از 4 ساعت می خوابند، علائم بیولوژیک سالمندی و پیری زودهنگام را از خود نشان می دهند. یکی از فاکتورهای مرتبط با پیری، بالا رفتن سطح کورتیزول در بدن است که تبدیل به موادی می شود که در بدن افراد میانسال وجود دارد و زمینه ساز انواعی از بیماری های مزمن می باشد. این در حالی است که اگر همین افراد کمبود خواب خود را به صورت 12 - 9 ساعت استراحت در روز، برای چندین شب متوالی جبران کنند، سطح فاکتورهای مرتبط با پیری در بدنشان کاهش می یابد.
داشتن خواب شبانه باکیفیت، بسیار اهمیت دارد، چراکه سیستم ایمنی را تقویت میکند و خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع دو را کاهش می دهد. افرادی که کمتر از 6 ساعت در شب می خوابند دو تا سه برابر بیش از سایر افراد دچار حملات قلبی می شوند. بعلاوه این افراد، دچار افزایش وزن شده و در خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند. کمبود خواب اثرات بسیار مخربی نیز در سیستم ایمنی دارد و این افراد با دفعات بیشتر و به مدت طولانی تری دچار انواع بیماری های عفونی و غیر عفونی می شوند.
با توجه به آنچه ذکر شد، خواب کافی و مناسب موجب افزایش طول عمر و پیشگیری از پیری زودرس می گردد؛ برای داشتن خواب باکیفیت میتوانید از مکمل ملاتونین که در واقع هورمون طبیعی خواب می باشد و پس از مدتی ریتم خواب را تنظیم میکند استفاده نمایید.