درمان افسردگی با اسفناج!
8 مرداد 1397
10 دقیقه
اثر اسفناج برای رفع افسردگی
نتایج مطالعات نشان می دهد بیمارانی که مبتلا به انواع مختلف اختلالات روانی نظیر افسردگی، اسکیزوفرنی و غیره هستند، مقدار اسید فولیک بدن آن ها خیلی کمتر از اشخاص عادی است. کمبود اسید فولیک در زنان بیش از مردان دیده می شود و علت شیوع بیشتر افسردگی در زنان نیز می تواند همین موضوع باشد. اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است که در برگ های سبز تیره سبزیجاتی نظیر اسفناج وجود دارد و اثر ضد افسردگی دارد.
دکتر یانگ از دانشگاه مک گیل مطالعات متعددی در این زمینه انجام داده است. بر اساس نتایج این مطالعات، اشخاصی که در رژیم غذایی خود کمبود اسید فولیک دارند، پس از 5-4 ماه دچار خواب آلودگی، فراموشی و تحریک پذیری می شوند و علائمی از افسردگی و دیگر مشکلات روانی را نشان میدهندو با افزودن مقدار کافی اسید فولیک در رژیم غذایی آنان، سریعاً و شاید ظرف چند روز، علائم بیماری رفع می گردد.
دکتر یانگ می گوید دلایل زیادی در دست است که نشان می دهد چرا کمبود ویتامین B در بدن باعث ایجاد افسردگی می گردد. یکی از دلایل این است که کمبود اسید فولیک باعث کاهش مقدار سروتونین مغز می شود.
بر اساس مطالعات دکتر یانگ و همکارانش، مصرف روزانه حدود 500-200 میکروگرم اسید فولیک، برای مبارزه با افسردگی کافی است و این مقدار اسید فولیک را می توان با خوردن مواد غذایی دارای اسید فولیک نیز تأمین کرد. برای مثال 200 میکروگرم اسید فولیک در حدود یک پیمانه اسفناج پخته وجود دارد. مصرف اسید فولیک بیش از مقدار توصیه شده، توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است باعث مسمومیت فرد شود.